Atiq'in oğulları, Umesh Pal cinayetinde kullanılan kayıp Beretta tabancasıyla ilgili sorgulanacak

yasemin

Member
Prayagraj polisi, Umesh Pal cinayetinde kullanıldığı iddia edilen kayıp Beretta tabancasının nerede olduğu konusunda merhum mafya politikacısı Atiq Ahmed'in sırasıyla Naini Hapishanesi ve Lucknow Hapishanesinde tutulan oğulları Ali ve Umar'ı sorgulamaya hazırlanıyor.


Öldürülen gangster politikacı Atiq Ahmad, Raju Pal cinayeti davasıyla ilgili olarak 25 Eylül 2018'de özel bir mahkemeye çıkarılacak. (PTI dosyası)

21 Mart 2023'te yapılan bir polis baskını sırasında, Atiq'in ofisinde diğer ateşli silahlar ve mühimmatın yanı sıra gelişmiş, yabancı yapımı bir Colt ateşli silahı keşfedildi. Daha sonra, 13 Nisan 2023'te Jhansi'de bir karşılaşmada öldürülen Atiq'in oğlu Asad Ahmed ve ortağı Ghulam'ın İngiliz Bulldog ve Walther tabancaları da ele geçirildi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Ancak Beretta tabancasının kayıp olması polisin onu bulma konusundaki ilgisini artırdı. Ali ve Umar şimdi kayıp tabanca ve bulunan ateşli silahların menşei konusunda sorgulanıyor.

Ödüllendirilen saldırgan Sabir'e ait bir tüfek de dahil olmak üzere gelişmiş ateşli silahlar ₹Umesh Pal ve iki polis memurunun öldürülmesi için 5 lakh kullanıldı. Ayrıca Esad olayda otomatik tabanca kullandı.

Olayın ardından polis ekipleri, Atiq'in Chakia'daki kısmen tahrip edilmiş ofisinde aralarında Colt tabancası ve ele geçirilen diğer ateşli silahların da bulunduğu büyük miktarda ateşli silah ve mühimmat keşfetti. Ayrıca 15 Nisan'da Atiq ve Ashraf'ın öldürülmesinden kısa bir süre önce, Kasari Masari bölgesindeki ıssız bir yerden başka bir Colt tabancası ele geçirildi. Bu buluntu aynı zamanda Pakistan menşeli fişekler de dahil olmak üzere mühimmat da ortaya çıkardı.

Atiq, açıklamasında aynı tabancanın Umesh Pal cinayetinde de kullanıldığını belirtmiş ve bu durum balistik raporlarıyla da doğrulanmıştı.

Polis yetkilileri, Atiq'in çetesinin yabancı yapım ateşli silahlar sağlayan silah kaçakçılarıyla bağlantıları olduğunu söyledi. Pakistan menşeli bu kaçak ateşli silahların Pencap sınırı yakınındaki insansız hava araçlarından atıldığı bildirildi. Yetkililer, olayın bu yönüne ilişkin soruşturmanın halen devam ettiğini de sözlerine ekledi.