BJP broşürü BJD hükümetinin başarısızlıklarını listeliyor, Patnaik'i ve danışman Pandian'ı hedef alıyor

yasemin

Member
Bharatiya Janata Partisi (BJP), Başbakan Naveen Patnaik, danışmanı VK Pandian ve Odisha'nın iktidardaki Biju Janata Dal'ına (BJD) saldıran 60 sayfalık bir kitapçık yayınladı. Pandian'ı “hırsız” ve BJD Pandu Janata Dal olarak adlandırıyor.


Birlik Bakanı Bhupender Yadav kitapçığı yayınladı. (HT FOTOĞRAF)

Broşürde, BJD hükümetinin çiftçilerin yaşam standartlarını iyileştirmedeki başarısızlığı, kadınların güvenlik eksikliği, gençlerin iş aramak için düzenli olarak göçleri ve kötüleşen sağlık hizmetlerine değiniliyor. Çarşamba günü yayınlanan broşürün en az 15 sayfası, Pandian'ı hükümetin başarısızlıklarından sorumlu tutuyor ve onun “Odia dışı köklerine” işaret ediyor. On sayfa Patnaik'e yapılan saldırıya odaklanıyor.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

BJP, Pandian'ı 16. yüzyılda Bengal Sultanlığı'na bağlı bir general olan ve Puri'nin Jagannath Tapınağı da dahil olmak üzere tapınaklara saldırdığı iddia edilen Kalapahad ile karşılaştırdı ve onu bir yağmacı olarak tanımladı.

Pranab Prakash Das gibi diğer BJD liderleri köleyken Patnaik'i sessiz bir adam olarak adlandırıyor. Kitapçık, “Kete Dina Au Sahiba, Parivartan Aniba (Ne kadar dayanırsak, değişim zamanı geldi)” sloganıyla yayımlandı.

BJP, Odia Pride'ı Pandian'ın Odia dışı geçmişini vurgulayan bir oylama merkezi haline getirdi. Geçen ay Hindistan Seçim Komisyonu'na (ECI) kendisine sağlanan “gereksiz güvenliğin” geri çekilmesi için dilekçe verdi. Bu, 74 kişilik bir güvenlik korumasına sahip olduğunun ortaya çıkmasının ardından geldi.

BJP broşürü, tarım arazilerinin sulanmasındaki başarısızlıkları, boş öğretim görevlisi ve profesör kadrolarının doldurulması, içme suyu sorunları ve çocukların yetersiz beslenmesi nedeniyle BJD hükümetine saldırıyor.

Broşürü yayınlayan Birlik Bakanı Bhupender Yadav, partinin kalkınma ve kamu refahı için çok az şey yapması nedeniyle BJD'nin popülaritesinin yıllar içinde azaldığını söyledi. “…BJD hükümeti vaat ettiği 314 blokta sulama tesisleri sağlama ve soğuk hava depoları kurma hedefine ulaşamadı. Ayrıca son 24 yılda devleti kadınlar için güvenli hale getirme konusunda da fena halde başarısız oldu. Kaybolan çocukların sayısının artması da endişe verici bir durum” dedi.

BJP'nin Odisha'nın Kendrapada'sından Lok Sabha adayı Baijayant Panda, kitapçığın insanların geri bildirimlerine dayandığını söyledi. “İstatistikler aracılığıyla Odisha'nın her alanda diğer eyaletlerin gerisinde kaldığını gösterdik. Kadınların güvenliği söz konusu olduğunda Odisha en altta yer alıyor. Çocuğa yönelik şiddet de yaygın.”

Broşürde adı geçen Pandian ve diğer BJD liderleri yorum yapmaktan kaçındı. BJD, yaptığı açıklamada, BJP liderlerinin seçimi kaybettiklerini hissettiklerinde hiçbir delil olmaksızın yanlış, kötü niyetli ve temelsiz iddialarda bulunma alışkanlığına sahip olduklarını söyledi. “Sözde iddianamenin benzeri bir belge de 2019 yılında hazırlanmıştı. O dönemde Odisha BJP, seçimleri fena halde kaybedeceğini fark ettiğinde de hazırlıklıydı.”

Açıklamada, BJP'nin 2024 seçimlerini kötü bir şekilde kaybedeceğinin farkına vardığı belirtildi. “Dolayısıyla hiçbir delil olmadan bu tür iftiracı, asılsız, kötü niyetli ve asılsız iddialara başvurmuşlardır.”

BJD'ye göre Odisha, merkezi hükümet yetkililerine göre çiftçilerin gelirini ikiye katlayan tek eyalet. “Odisha en düşük işsizlik oranına sahip…ancak Odisha'nın imajı zedeleniyor…BJP yönetimindeki birçok eyalette kadınlara karşı işlenen suçlar Odisha'dakinden çok daha fazla. Odisha BJP'nin bencil ve dar siyasi çıkarları nedeniyle Odisha'nın imajını zedeleme alışkanlığı var.”