BSNL'nin Prayagraj'daki ofisinde yangın çıktı; Hizmetler kesintiye uğradı

yasemin

Member
Salı günü saat 05.30 sıralarında Nawab Yusuf Yolu üzerindeki BSNL ofisinin trafosunda yangın çıktı. Sabah saatlerinde çıkan yangının şiddeti giderek arttı. Saat henüz erken olduğu için herhangi bir çalışanın bulunmaması üzerine ofis güvenlik görevlileri ve vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi.


BSNL'nin Prayagraj'daki ofisinde yangın (HT Fotoğrafı)

İtfaiyeden alınan bilgiye göre, olay yerine 4 itfaiye aracı sevk edildi ve yangın kontrol altına alındı. Ancak bu noktada ofisin medya hattının ana iletim kablosu tamamen yandı. Yangın, trafonun yanında bulunan depoya da sıçradı. Yetkililer, orada depolanan kablolar ve kutular da dahil olmak üzere bazı ekipmanların da hasar gördüğünü bildirdi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

İletim kablosunun hasar görmesi Prayagraj, Kaushambi, Pratapgarh, Banda ve Chitrakoot bölgelerindeki mobil ağda kesintiye neden olarak mobil hizmetleri etkiledi. Ayrıca BSNL'nin geniş bant hattı da çalışmayı durdurdu.

Sabah 5'ten bu yana kapalı olan mobil ağ ancak 10 saat sonra, yani saat 16.00'da yeniden kurulabildi.

Yetkililere göre geniş bant hizmetinin Salı gecesi geç saatlerde yeniden başlaması bekleniyor. Bazı yetkililer olaydan Prayagraj, Kaushambi, Pratapgarh, Banda ve Chitrakoot'ta yaklaşık 9 lakh cep telefonunun ve 1.450 baz istasyonunun etkilendiğini bildirdi.

BSNL halkla ilişkiler sorumlusu Ashish Gupta, yangının nedeninin henüz bilinmediğini ve önceliklerinin ağı ve hizmetleri yeniden sağlamak olduğunu söyledi. Yetkili, yangının neden olduğu hasarın daha sonra değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.

BSNL hizmetinin askıya alınması nedeniyle Allahabad Yüksek Mahkemesi, Allahabad Üniversitesi, postaneler, mahkemeler, bankalar ve bölge müdürlüğü dahil olmak üzere çeşitli devlet daireleri ve kurumlarının operasyonları da etkilendi.