Lok Sabha anketleri: BJP, Ladakh'ın yeni adayını açıkladı

yasemin

Member
Salı günü Bharatiya Janata Partisi, Ladakh biriminin eski genel sekreteri Tashi Gyalson'un, görevdeki milletvekili Jamyang Tsering Namgyal'ın yerine sendika topraklarından aday olduğunu duyurdu.


Tashi Gyalson, eski J&K eyaletindeki BJP-PDP koalisyon hükümetinin çökmesinin ardından BJP'ye katıldı. (@tashi_gyalson)

Avukat olan Gyalson, Lingshed seçim bölgesinden bir meclis üyesidir ve 2020'de Leh'deki 6. Ladakh Özerk Tepe Geliştirme Konseyi'nin (LAHDC) Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Eski Jammu ve Keşmir eyaletindeki BJP-PDP koalisyon hükümetinin çökmesinden sonra BJP'ye katıldı. O dönemde HDP üyesiydi.

Bir yetkili, “BJP'ye katıldıktan kısa bir süre sonra partinin genel sekreteri olarak atandı… kendisi zeki bir politikacıdır” dedi.

Ayrıca şunu okuyun: Halk Hareketinin Zirve Organına destek sağlayacak: LAHDC Yürütme Konseyi

Ancak adaylık, Namgyal'ı destekleyen parti liderlerinin bir kısmını kızdırdı. Yukarıda adı geçen parti yetkilisine göre Ladakh biriminin bazı liderleri BJP'den ayrılmayı düşünüyor.

Yetkili, “Tashi'yi BJP'nin yeni adayı olarak gören ve Namgyal'ın bağımsız olarak yarışmaya katılması gerektiğini düşünen bir grup lider var” dedi.

2014 ve 2019'da Ladakh Lok Sabha koltuğunu kazanan BJP, Altıncı Programın uygulanması talebine yönelik yaygın protestoların ardından UT'de zor bir durumda. Bazı bölge sakinleri ve siyasi gruplar, ekolojik ve stratejik açıdan hassas bölgedeki toprakları, dili ve işleri koruyacak yasaların çıkarılması çağrısında bulundu.

Şu anda Ladakh'ta ekonomik kalkınma, sağlık hizmetleri, eğitim, arazi kullanımı, vergilendirme ve yerel yönetim konularında karar alma yetkisine sahip iki özerk bölge konseyi bulunmaktadır. Ancak bölge sakinleri, özerk kalkınma konseylerinin kabile nüfusunu korumak ve özerkliği sağlamak için toprak, halk sağlığı ve tarımla ilgili yasalar çıkarmasına izin veren 244. Madde kapsamındaki Altıncı Program için bastırıyor.

Ayrıca devletin meclis yoluyla yeniden kurulması talebi de var.