Naveen Patnaik Hinjili'de anket kampanyası başlattı ve Odisha'yı 1 numaraya taşıyacağına söz verdi

yasemin

Member
Başbakan ve Biju Janata Dal (BJD) lideri Naveen Patnaik Çarşamba günü partisinin 2024 seçim kampanyasını Hinjili seçim bölgesinden başlattı ve Odisha'nın 2036 yılına kadar ülkenin 1 numaralı eyaleti olacağını söyledi.


Odisha Başbakanı Naveen Patnaik, Çarşamba günü Hinjili'de BJD'nin 2024 seçim kampanyasının açılışı sırasında. (Resim Naveen Patnaik tarafından Facebook'ta yayınlandı)

Sheragada'da halka açık bir toplantıda konuşan Patnaik, 2024'ten 2034'e kadar olan on yılın Odisha'nın on yılı olacağını söyledi. “Muzaffer yürüyüşümüz devam edecek. Çift kabuklu boynuz (BJD parti sembolü) bir gelişme işaretidir. Bu on yıl genç nesil için altın dönem olacak. Bugün eyaletteki çiftçiler yüzde sıfır faizle kredi alıyor. Mission Shakti SHG'nin (kendi kendine yardım grubu) anneleri yüzde sıfır faizle kredi alıyor. Odisha, ülkede tarım bütçesi uygulayan ilk eyalet oldu. Devlete ayrı bir gençlik bütçesi getireceğiz” dedi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Patnaik, kalkınmanın BJD'nin kimliği olduğunu ancak muhalefetin her zaman siyaseti kalkınmaya getirdiğini söyledi. “Devletin gelişmesine karşı çıktılar. Yanlış bilgi yayıyorlar. Önümüzdeki Parlamento ve Lok Sabha seçimlerini büyük bir çoğunlukla kazanacağız. Başarı yolculuğumuz devam edecek” dedi.

Bu arada Patnaik, geçmişteki her seçimde Puri'den başlamış olmasına rağmen seçim kampanyasını ilk kez Hinjili'den başlatıyor. Hincili 20 Mayıs'ta sandık başına gidecek.

Anket mitingi öncesinde BJD, bir akciğer giymiş Patnaik'in partinin deniz kabuğu sembolünün kesiklerini tuttuğu ve insanları seçimlerde 'çift deniz kabuğuna' oy vermeye çağırdığı bir Haber yayınlamıştı. “Bu sefer çift kabukluya oy verin; biri MLA'ya, diğeri MP'ye” dedi.

Ancak kampanya, Birlik Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan'ın Habernun saygın bir kişiyle alay konusu olduğunu iddia etmesiyle tartışma yarattı: “Hepiniz Naveen Babu'nun elinde bir akciğer ve iki deniz kabuğu taktığı Haberyu izlemişsinizdir. “O yaşlı bir insan ve hepimiz ona saygı duyuyoruz ama ne yapmaya zorlanıyor? En azından düzgün giyinmesi gerekirdi. Uzaktan kumandası Odia dışı ajanların elindedir. Bu bir Odia kimliği meselesidir. Laikera'daki halka açık bir toplantıda, “Odisha halkı böyle bir hükümete karşı kesin bir karar verecektir” dedi.

Ancak BJD Milletvekili Sasmit Patra, Pradhan'ın Patnaik'in artan popülaritesini kıskandığını söyledi ve onu, akciğeri yapan yerel dokumacıların duygularını incitmekle suçladı.


Haberler / Şehirler / Diğer şehirler / Naveen Patnaik Hinjili'de anket kampanyası başlattı ve Odisha'yı 1 numaraya taşıyacağına söz verdi