Pahalgam Terör Saldırısı: Muhasebe Ailesi için 20 £ lakh ex-Gratia duyurdu

yasemin

Member
24 Nisan 2025 10:13

Odisha Başbakanı, Mohan Majhi

Odisha Başbakanı Mohan Majhi Perşembe günü Perşembe günü duyurdu £Pahalgam terörist saldırısında öldürülen 26 turist olan muhasebeci Prasanta Satpathy'nin bir sonraki akrabası için 20 lakh ex-gratia, karısı için bir iş ve oğlu için ücretsiz eğitim.

Odisha CM, ailenin tüm yardımlarından emin oldu ve karısı için bir devlet işi ve oğlu için ücretsiz bir eğitim duyurdu. (Ht -source fotoğrafı)

Majhi, duyuruyu Balasore bölgesindeki kendi köyü Ishani köyünde uydu alanlarının kalıntılarını ödedikten kısa bir süre sonra yaptı.

Balasore'daki Petrokimya Mühendisliği ve Teknolojisi Merkez Enstitüsü'nün Beceri Geliştirme Merkezi ile çalışan 42 yaşındaki bir asistan olan Prasant, 19 Nisan'da Bayan Priyadarshini ve oğlu ile Keşmir'e gelmişti. Pahalgam programında sonuncusu oldu. Karısı ve oğlu, Pahangam'daki Baisaran Vadisi'ndeki zipline gezisini bitirmişti ve Prasant, kafasında bir top tarafından vurulduğunda yolculuğunu yeni tamamlamıştı. Bir saat sonra öldü.

Ben de oku:Pahalgam Terör Saldırısı: Odisha Muhasebeci atışı; Kadın, oğlum eminim

Prasant'ın ailesiyle tanışan Majhi, size yardımdan emin oldu ve karısı için bir hükümet işi ve 9 yaşındaki oğlu için ücretsiz bir eğitim duyurdu. O da açıkladı £Ailesi için 20 lakh ex-gratia.

“Eyalet hükümeti aileyle birlikte,” dedi.

Devlet Bharatiya Janata Partisi (BJP) başkanı Majhi dışında Manmohan Samal ve diğer BJP liderleri Prasant'ın evinde bulundu.

Ağabeyi Sushant, kardeşinden böyle bir şekilde ayrılacağını asla beklemediğini söyledi.

“Asla ayrılmayacağız. Önümde kaldı,” dedi Sushant.

Komşular Prasant'ı bir sıcaklık adamı olarak hatırladılar ve her zaman yardım etmeye hazırdı. Bir komşu, “Bize yapım aşamasında olan mahalle damgası için bir shiv lingam vaat etmişti. Vücudunu omuzlamamız dayanılmaz.” Dedi.

Çarşamba akşamı, cesedi Jammu ve Keşmir tarafından özel bir uçuşta 12:30 civarında özel bir uçuşta Bhubaneswar'a uçtu. Prahant Perşembe günü yakıldı.

Haberler / Şehirler / Diğer Şehirler / Pahalgam terörist saldırısı: £Muhasebe ailesi için 20 lakh ex-gratia duyurdu

Daha az görmek

Çekilen Veri: Callback \YourAddon\Helper::fetchData is invalid (error_invalid_class).