Kırşehir'De En Soğuk Kaç Derece ?

Ceren

New member
[color=] Kırşehir’de En Soğuk Kaç Derece? – Soğuktan Daha Soğuk Geceler, Soğuk Şehirler!

Herkese merhaba! Soğuk kış günlerinin derinliklerine dalmadan önce, bir soru sormama izin verin: Kırşehir’de en soğuk kaç derece? Hadi, şimdi herkes ekranın başında gözlerini kocaman açıp "brrr" demeye başladı mı? Kış gelince, hepimiz sıcacık evimize sığınıp çayımızı yudumlasak da, Kırşehir gibi yerlerde “soğuk” dediğimizde, vücut ısımızı kaybetmiş gibi hissediyoruz. Burada tam olarak ne kadar soğuk, bunun cevabı gerçekten ilginç ve bazen hiç beklemediğiniz kadar yaratıcı!

Öncelikle, Kırşehir’de kışın “soğuk” deyince, aklıma iki şey gelir: Biri, yerel halkın öylesine sıcak sohbetleriyle içimizi ısıtan güler yüzlü insanları ve diğeri ise… Gerçekten BİR YERİNİZİN AĞRIYOR olması hissiyle donmuş bir şekilde, bir avuç karla boğuşmak!

Bu yazıyı yazarken, tabii ki sıcaklık derecelerinden daha çok, Kırşehir’in soğuklarının üzerimizdeki yarattığı etkiler üzerine eğlenmek istedim. Ama merak etmeyin, erkeklerin pratik çözüm odaklı bakış açıları ile kadınların daha empatik, ama bir o kadar da ilişki odaklı yaklaşımını mizahi bir şekilde harmanlayarak, soğuğu keşfe çıkacağız!

[color=] Kırşehir’in Soğukluğu: Bir Efsane mi, Gerçek mi?

Şimdi, soğuk kelimesi biraz havada kalabilir. Kırşehir’de kışlar cidden soğuk mu? Hadi hep birlikte bakalım! Kırşehir’de en soğuk, genellikle -15 °C ile -20 °C civarında olabiliyor. Yani Kırşehir’i tarif ederken, “Soğuk, ama buz kesmedim, sadece donmaya yakınım” gibi bir ifade kullanmak oldukça yerinde olur! Bazen, bu tür soğuklarda sokağa adım attığınızda, ilk 5 saniye bembeyaz, karla kaplı bir dünya, sonrasında ise suratı bir şekilde soğuk rüzgarla buluşturulmuş, şaşkın gözlerle bakan insanlar görürsünüz.

Kırşehir’in soğukları, tam olarak o türde soğuklardır ki; “Beni soğutma, ben soğukta durmayı sevmiyorum!” diyebileceğiniz bir dereceye kadar gelir. Yani, "soğuk" dendiğinde bir yanda buz gibi rüzgarla vücudunuzu sarmalayan ama bir o kadar da sıcak sohbetlere yol açan, tam bir çelişki!

[color=] Erkekler ve Soğuk: Çözüm Odaklı, Ama Gerçekten Çözüm?

Erkekler, soğukla savaşırken hemen çözüm arayan, stratejik ve pratik düşüncelerle hareket ederler. Kırşehir’de -20 °C derecede, bir adam dışarıya çıkacaksa, aklında şu cümleyi duymadan yapamaz: “Şu an çıksam bile bu sorunu çözmenin tek yolu, iyi bir mont ve kafa karıştırıcı bir tavır…” İşte bu, tam olarak erkeklerin soğukla ilişkisini tanımlar: Hızlıca çözüm bulmak!

Mesela, geçen kış Kırşehir’de bir arkadaşım montunun cebinde çakmak ve yedek battaniye taşırdı. Bir gün “İçim üşüdü!” dediğinde, bizzat kendi stratejik kararlarıyla, hemen yanındaki çakmağını çıkarmaya başlamıştı. Tabii, soğuk bir şekilde olan bu durumdan çok fazla çözüm bulamadı, ama ya o kocaman kış montunun altına battaniye sarmak gibi bir fikir gelseydi, kim bilir… Erkekler, soğukla tam olarak nasıl başa çıkacağını bilen ve her koşulda çözüm arayarak, soğuğu kafalarında ısınmayı başarabilen kahramanlardır!

[color=] Kadınlar ve Soğuk: Empati ve Sıcak Bir İlişki

Kadınlar ise, soğukla olan ilişkisinde daha çok empatik ve toplumsal ilişkiler odaklı yaklaşır. Soğuk bir günün sabahında, “Kırşehir’de en soğuk kaç derece?” diye sormak, bir kadın için aslında bir anda başkalarının duygularını düşünmeye başlamak gibidir. “Eee, şimdi o hasta mı oldu? Yoksa dondurucuyu açıp ısındı mı?” gibi soru işaretleri, genellikle kadınların soğukla kurduğu ilişkiyi anlatan ifadeler olur.

Bunun en güzel örneğini geçen sene bir arkadaşımda gördüm. Kırşehir’deki soğuk bir günün sabahı, arkadaşımla kahvaltı yapıyorduk ve kafelerde çalışan garson, cebinde eldiven takmayı unuttuğu için oldukça titriyordu. Arkadaşım ona dönüp, “Bence o eldiveni unutmadın, ama birinin seni sıcak tutması gerekiyor!” dedi. Soğukta birilerine empati duymak, kadınların hem sıcak hem de soğukla başa çıkma yöntemidir. Yani, soğuk mu? Kadınlar soğukta bile birine çay alıp, ona sıcak bir ilişki sunmayı bilirler!

[color=] Kırşehir’in Soğuklarından Sonra: Sosyal Hayat ve Mizahi Yanı

Soğuk, bazen insanın içinde soğukluğa karşı bir mizahi tepki uyandırır. Kırşehir’de, soğuk bir günde dışarıda yürürken herkes, "Hadi gel biraz eğlenelim, çayın sıcağını hisset!” dercesine bir hava yaratır. Hatta o kadar eğlenceli olabilir ki, bir arkadaşınızla birlikte 5 dakika boyunca buzdan sarkıt yapılmış koca bir ağaç dalına bakıp, “Böyle havalarda kaymamışsan, soğukla savaşmanın kralı sensin!” diye gülebilirsiniz.

Tabii, Kırşehir’in soğukları bazen o kadar caydırıcıdır ki, insanları kahkaha atmaya mecbur bırakabilir. Kar fırtınası içinde yalnızca montlarını giyip, güle güle yürüyen insanları görmek, "Kırşehir’de soğuk mu? Tam da kışın keyfini çıkaranların yeri!" gibi eğlenceli bir bakış açısı yaratabilir.

[color=] Sizin Soğuk Hikayeniz Nedir?

Peki, siz ne düşünüyorsunuz? Kırşehir’deki o ünlü soğuklar hakkında eğlenceli hikâyeleriniz var mı? Erkekler soğukla ne kadar çözüm odaklı yaklaşır, kadınlar ise toplumsal bağları sıcak tutarak hangi yaratıcı yolları dener? Soğuk havaların etkisiyle gülümseyecek bir anınız varsa, paylaşmaya ne dersiniz? Hadi gelin, hep birlikte bu soğuk günleri, içimizi ısıtan bir tartışmaya dönüştürelim!

Yorumlarınızı bekliyorum!

Çekilen Veri: Callback \YourAddon\Helper::fetchData is invalid (error_invalid_class).