NEP 2020 uyarınca döşeme müfredatının revizyonuna kadar

yasemin

Member
67 Bölge Eğitim ve Öğretim Enstitüsü'nde (Diyetler) ve 2.974 özel üniversitede belirtilen İlköğretim Okulu Oluşumu Diploması (LETT) programında İngilizce Konu Müfredatı, Ulusal Eğitim Politikası (NEP) 2020'de uyum içinde revize edilmektedir.

Bir Tartışma Sırasında Alti-Prayagraj'dan Uzmanlar (HT)

Yetkililer, Dremagraj merkezli İngiliz -Dilm Öğretim Enstitüsü'nden (ELTI) uzmanların bu revizyon üzerinde çalışmaya başladığını bildirdi.

Delt, ilkokullarda ve üst ilkokullarda enayi öğretmeninde olmak isteyen adaylar için geliştirilen iki yıllık bir diploma programıdır. Popülerliği, Prayagra'daki karargahla birlikte Sınav Denetleme Otoritesi Uttar Pradesh'e göre, 2024 oturumuna kabul edilmek üzere alınan 3.25.440 başvurudan görülebilir.

İngilizce, programın ikinci ve dördüncü döneminde öğretilmektedir. Mevcut İngilizce müfredatı en son 2014 yılında Elti tarafından kursun hala Temel Eğitim Sertifikası (BTC) olarak adlandırıldığı zaman geliştirildi. Yetkililer, o zamandan beri, eğitim manzarasının, özellikle mevcut müfredatta ele alınmayan bir bileşen olan NEP-2020'ye göre, özellikle primer öncesi eğitimin dahil edilmesiyle önemli ölçüde daha fazla geliştirildiğini söyledi.

Buna ek olarak, 1 ila 3 sınıfları için NCERT ders kitapları, Uttar Pradesh'in özel ihtiyaçlarını karşılayacak ve okul müfredatına entegre edilecek şekilde ayarlanmıştır. Yakın gelecekte NCERT kitaplarını Sınıf 8'e genişletme planları var. Bu kitaplar, özellikle farklı öğretim stratejileri ve özel çalışma kitapları gerektiren yapı ve içerik bakımından farklılık gösterir.

“Delt için İngilizce müfredatı NEP-2020'ye göre kapsamlı bir şekilde revize edildi. 2014'te oluşturulan önceki sürüm artık mevcut eğitim gereksinimlerini karşılamıyor. NCERT ders kitaplarının dahil edilmesiyle ve müfredatı güncelleyen öğretim yöntemlerinde bir değişim.

Bu gelişmelere yanıt olarak, stajyerlerin ilgili beceri ve beceriler kazanmalarını sağlamak için güncellenmiş okul eğitim sistemine sahip yeni İngilizce müfredatı uzlaştırılmıştır. Gözden geçirilmiş kurs ayrıca yapay zeka (AI) ve dil öğrenimi için bileşenlerin yanı sıra İngilizce derslerinde bilgisayar, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı içerir.

Shucla'yı ekleyerek, müfredatın revizyonunun gerçek öğrenme ihtiyaçlarını ve zorluklarını yansıtmasını sağlamak için diyet stajyerleri tarafından geri bildirimin kurulması çok önemlidir.

Daha önemli bir gelişmede, Rajya Hintçe Santhan Varanasi, programın dört döneminde de ilk kez resmi Hintçe ders kitapları geliştirdi. Daha önce, öğrenciler Hintçe'deki otantik öğrenme materyallerine erişebildiler ve memurlara liderlere veya yetkisiz yayınlara güvenmek zorunda kaldılar.

Çekilen Veri: Callback \YourAddon\Helper::fetchData is invalid (error_invalid_class).